Avanai

You are currently browsing the Pytte category

600 g mjölk

  • 13 februari, 2017 03:21

Vi var på Vidars (som Pytte heter numera) första BVC-besök i fredags. Sedan återbesöket på sjukhuset för PKU-test och allt det där exakt en vecka tidigare hade han gått upp 600 gram. 600! Jag har ju märkt att han ätit bra och blivit både tyngre och tjockare, men så mycket trodde jag inte att han hade gått upp.

Jag kan inte låta bli att känna en viss stolthet över att min kropp och min mjölk har bidragit till det, fast jag vet att jag inte har någon som helst rätt till det. Det är ingenting jag har gjort rätt eller fel, det är bara tur. Tur att mjölken rinner till och tur att han vill och kan suga och har lyckats lära sig rätt teknik. Efter att ha haft folk i min närhet som haft problem med amningen är jag ännu mer medveten om hur lite det är min förtjänst. Även om jag har varit ihärdig och kämpat med såriga bröstvårtor så har jag inte varit hälften så ihärdig som den som verkligen måste jobba för att få en krånglande amning att fungera, så jag fokuserar på att vara tacksam istället för att amningen fungerar och min lilla pojke växer.

Annars känns det lite märkligt att gå på BVC med en liten bebis igen. Det var nästan 5 år sedan sist och jag har glömt en del även om det mesta är välbekant. BVC-sköterskan gick på samma linje och behandlade mig som ett mellanting mellan nybliven och erfaren förälder med en del förmaningar om självklarheter och en del ”men det där vet du ju redan”.

Lillebror

  • 9 februari, 2017 07:58

Två dagar efter BF kom han till slut, en rejäl pojke på 3970 g och 50 cm. Förlossningen gick snabbt men var den jobbigaste av dem alla tre. Mer om det blir det nog i ett eget inlägg. Men ut kom han i alla fall, och vilken lättnad och lycka det var att få upp honom på bröstet och inse att det äntligen är över. Ingen mer graviditet, ingen mer förlossning, nu är vår bebis äntligen här!

Pytte1

Nu har han hunnit bli en vecka gammal och vi har nästan bestämt oss för ett namn till honom. Det har varit svårare än för de andra och vi har grubblat mycket och letat i otaliga listor. Vi ska fundera någon dag till men sedan vill vi ha det bestämt så att han kan skrivas in vid namn på BVC, vi kan ansöka om barnbidrag och andra formaliteter. Dessutom är det ju trevligt om bebisen heter något, även om arbetsnamnet Pytte duger bra ett tag.

Pytte4Pytte3

Så här ser han ut efter en vecka. Vilken skillnad! Amningen gör ganska ont än så länge (jag får honom inte riktigt att gapa tillräckligt stort och det underlättar ju inte) men annars fungerar den bra och han äter som en häst. Imorgon är första BVC-besöket och det ska bli spännande att få veta hur mycket han har gått upp!

Någon syskonsvartsjuka har vi inte märkt av än så länge. Björn har sagt några gånger att han saknar mig och önskar att jag kunde tillbringa mer tid med honom, och Vilda saknar att klappa på gravidmagen, men ingen av dem har visat ett spår av irritation mot sin lillebror. Istället överröser de honom med beröm, kärleksförklaringar och ömma klappar. Och börjar han leta efter bröstet och jag inte är där direkt ropar de att bebisen är törstig och jag måste komma genast! Vilda är med på alla blöjbyten, hjälper till att sätta på blöjan och knäpper knappar i kläderna. Hon vill gärna sitta i soffan med honom i famnen och han verkar gilla att ligga hos henne både när han sover och när han är vaken.

Pytte2