Avanai

You are currently browsing the Vilda 6-12 mån category

De växer för fort

  • 19 mars, 2013 07:11

Igår när jag höll på med maten såg jag ur ögonvrån hur någon drog fram Björns pall till köksbänken och började klättra på den. Det gör Björn hela tiden, så det är inget konstigt, han vill gärna vara med och se vad jag gör. Men den här gången var det inte Björn, utan Vilda! Hon kom inte upp och tröttnade snart och kröp iväg för att hitta på något annat, men jag blev lite chockad över hur stor hon blivit.

Snart ett år

  • 11 mars, 2013 08:14

Vilda fyller ett år om två veckor. Hon är mindre till växten än Björn i samma ålder, och jag tycker hon ser alldeles för liten ut för att fylla ett. Kan hon inte vänta lite…

När Björn skulle fylla ett var han grinig och sov dåligt. Det märktes att det hände mycket i både huvudet och kroppen, och det mesta släppte när han lärde sig gå ordentligt. Jag märker samma sak med Vilda nu. Hon har mer humör än annars, och sover fruktansvärt dåligt. Jag behöver för det mesta inte gå upp med henne, men hon vaknar många gånger per natt och är orolig eller ledsen. Mjölkproduktionen verkar svara på hennes beteende, för jag hör hur hon ligger och klunkar i sig mycket mer än hon brukar göra; på nätterna blir det mest snuttande annars och inte så mycket mjölk.

Hon har kunnat stå utan stöd länge, och tagit enstaka steg, men nu de senaste dagarna går hon lite mer. Hon tar 3-4 steg, vinglar till och stöttar sig med handen eller sätter sig ner, sedan tar hon några steg till. Det syns att hon tycker det är jättespännande, hon skiner upp och skrattar varje gång hon lyckas, men det är fortfarande svårt och vingligt. Kanske kan hon sova bättre när hon äntligen får kläm på det.

Inför hösten

  • 19 februari, 2013 07:31

Idag har jag satt Vilda i förskolekö. Vi vill att hon ska få en plats i augusti, och eftersom det är 6 månader dit nu är det dags att ställa sig i kö. Även om jag vet att hon kommer vara nästan 1,5 år när det väl är dags känns det helt absurt att ställa min lilla bebis i dagiskö!

Inta amningsposition

  • 11 februari, 2013 02:21

Vilda har börjat lägga sig själv till rätta när hon tycker att det är dags att amma. När jag sitter i soffan och hon sitter/står bredvid mig kommer hon alldeles nära och sedan slänger hon sig raklång i knät på mig så att hon hamnar mer eller mindre i amningsställning. Precis så gjorde Björn också i ungefär samma ålder, och jag tycker att det är jätteroligt att ett så litet barn vet precis vad hon vill, var det finns och hur hon ska få det.

Barnvaktspremiär

  • 11 februari, 2013 07:14

Igår fick mormor för första gången vara barnvakt åt båda barnen. Hon har haft Björn mycket, men aldrig Vilda. Hon kom hem till oss och vi började med en kvart då och jag och FÖ gick ut och fixade lite i garaget. Det gick jättebra, så FÖ åkte och handlade och jag tillbringade en timme i systugan. Det gick hur bra som helst! När jag kom in igen sträckte Vilda armarna mot mig och gnällde lite, så hon tyckte nog att det var lite konstigt att båda föräldrarna varit borta, men verkade ändå ta det bra. Vi behöver inte barnvakt speciellt ofta, men det är ändå skönt att veta att det fungerar!

Vardagsmysterier

  • 6 februari, 2013 05:18

Hur kommer det sig, att varje gång man tar fram en hink vatten för att skura golvet så tar det högst 5 minuter innan hälften av vattnet är på golvet och hinken är full av barn, leksaker eller båda?

 

Bebis kommer!

  • 21 januari, 2013 08:40

Jag har inte så mycket inspiration till bloggen just nu – det kanske märks. Jobbet tar lite för mycket tid och energi, det känns som om jag knappt hinner hem innan det är dags att åka dit igen. Förhoppningsvis går det över när jag vänjer mig vid det.

Mer positivt är att barnen har börjat leka ganska mycket med varandra. De kan hålla varandra sysselsatta långa stunder genom att plocka med leksaker eller jaga varandra. Björn springer runt och skrattar och skriker ”Bebis kommer!” och Vilda kryper efter honom så fort hon kan. Det jätteroligt att se. Vilda är ju egentligen alldeles för liten för att vara intresserad av andra barn, men eftersom Björn är hennes bror är han automatiskt superspännande vad han än gör. Han i sin tur är fortfarande väldigt uppmärksam på henne, försöker hjälpa henne att lära sig gå och skvallrar på henne så fort hon gör något förbjudet eller farligt (”Mamma, bebis äter på något!”).

Varför matas när man kan äta själv?

  • 3 januari, 2013 08:29

Fail

  • 10 december, 2012 12:08

Sådär dricker man inte te.

Argumentationsteknik för nybörjare, steg 4

  • 26 november, 2012 05:48

Vilda: Bababababa
Björn: Nej, inte babababa
Vilda: Bababababa
Björn: Nej inte babababa
Vilda: Bababababa
Björn: Nej INTE babababa!
Vilda: Bababababa

Och så vidare.