Avanai

Sockerfria chokladbollar

 • 3 februari, 2011 06:25

2 dl havregryn
3 hackade torkade aprikoser
vaniljessens, ca 1/2 tsk
2 tsk kakao
1 tsk äppeljuicekoncentrat
smör eller Bregott

Knåda ihop allting, med lagom mycket smör så att det får rätt konsistens. Blir det för kladdigt kan man tillsätta lite mjöl. Vi hade ingen kokos hemma, det ska jag pröva med nästa gång. Hackad mandel borde också vara gott.

Björn tvekade ett tag och smakade och spottade ut flera gånger innan han bestämde sig för att han inte gillar dem. Jag tycker däremot att de är jättegoda, men man ska nog vara van vid att äta lite eller inget socker för att uppskatta smaken eftersom kakao utan socker blir ganska beskt.

3 Comments

 1. Tova skriver:

  Åh, måste provas nån gång! Gärna med kokos, låter riktigt smarrigt. Tycker ändå oftast ”vanliga” bakverk är liite för söta!
  Kram

 2. Helen skriver:

  Riktigt gott, fast jag bytte ut aprikoserna mot kokos (orkade inte hacka). Och Vincent gillade dom, det hade jag inte trott! Finns det någon bra bok på svenska om sockerkänslighet?

 3. Avanai skriver:

  Nja. Det finns några som beskriver hur sockerkänslighet fungerar, som Bitten Johnssons böcker, men som förespråkar en behandling som jag inte tror på. Den går ut på att man helt enkelt ska sluta med socker på ren vilja. Som AA för alkoholister.

  Det finns också en översättning av Potatoes not Prozac som tyvärr är lite svår att få tag i. Den finns här http://www.radiantrecoverystore.com/stbooks.html
  och på vissa bibliotek.

Kommentera