Avanai

Svacka

  • 14 februari, 2011 10:10

Trött och hängig idag med en obestämd känsla av obehag. Förra veckans resor förde med sig en del sämre matval. Vitt bröd, vitt ris, skalad potatis. Det slår aldrig fel, någon eller några dagar senare kommer den dystra känslan som ett brev på posten. Men fördelen med att ha varit med förr är att man känner igen mönstren och vet vad man ska göra åt det.

Igår köpte jag vitt bröd när vi var och handlade. Jag valde att hoppa över ordet ”vetemjöl” som stod först i innehållsförteckningen och såg bara att det längre ner stod grovt rågmjöl. Men då är det ju nästan grovt bröd, och jag kan äta det. Visst… konstiga beslut är bara ännu en följd av att äta dåligt. Nu när jag har insett misstaget ska jag frysa in brödet och bjuda gäster på det istället.

Den här veckan ska det bli ordning igen. Inga resor, inga genvägar, bara bra mat. Inleder med linsgryta och rött ris till lunch och ser fram emot förbättringen med tålamod.

1 Comment

  1. L skriver:

    Vad är rött ris? Det har jag aldrig hört talas om, det låter spännande!

Kommentera