Avanai

Ryggsäck!

  • 24 mars, 2011 09:11

Idag kom mitt paket från Stoff och Stil med bland annat spännen så att jag kunde göra färdigt min ryggsäck! Jag har tröttnat på min handväska och ville byta till ryggsäck, men de vi hade hemma var så tråkiga. Då kom jag på idén att sy själv. Jag tog måtten härifrån men hittade på lite själv under arbetets gång också.

Tyget är naturvitt linne och grön linne/bomullsmix med rostfärgat bomullstyg från IKEA. Knapparna är duffelknappar. Remmar och axelband är sydda av samma tyg som resten av ryggsäcken.

Snöret som drar åt öppningen kommer från en gammal munkjacka, och går genom en påsydd kanal i samma tyg som ryggsäcken.

Axelremmarna är fodrade med fleece. Jag ville ha lite retrokänsla, så jag tog D-öglor i mässingsfärg för att göra remmarna ställbara:

På insidan blev det en innerficka med kardborrband:

Det var förvånansvärt lätt att sy en ryggsäck även utan ett riktigt mönster, och jag blev väldigt nöjd med den. Nu hoppas jag bara att den håller! Linne är kanske inte det starkaste tyget, men det är fint och jag hade det redan hemma så det får duga.

1 Comment

  1. lilla syssel kanin skriver:

    du är så duktig! :D

Kommentera