Avanai

Ejej bebi

  • 5 december, 2011 10:12

Vi har börjat prata lite med Björn om att han ska få ett syskon. Det är omöjligt att veta hur mycket han förstår, men jag försöker ändå förbereda honom lite genom att prata om att ”vi ska få en bebis” och ”när bebisen kommer…” Han är väldigt intresserad av bebisar och förstår i alla fall vad ordet betyder även om han inte kan fatta innebörden av att få ett syskon. På dagis gör de samma sak och pratar lite ibland om att han ska få en bebis.

Igår pekade jag på magen och berättade att det finns en bebis där. Han blev jätteintresserad, pekade och sa bebis (”bebi” eftersom han inte kan säga s) flera gånger. Sedan drog han ner min tröja över magen, vinkade och sa ”ejej bebi” (hejdå bebis). Ska bli kul att se hur han reagerar sedan när man lättare kan se och känna Juniors sparkar utifrån, för att inte tala om reaktionen när vi kommer hem från BB med en alldeles ny lillebror eller lillasyster!

4 Comments

  1. Lilla Syssel kanin skriver:

    Vad söt han e :)

    Han kanske slår bebisen, så som ”någon” annan gjorde med sin kära lillasyster haha ;)

  2. Avanai skriver:

    Lilla syssel: än så länge har han aldrig slagit någon (förutom sin pappa men då ingår det i leken), men jag försöker förbereda mig på att han kommer vilja slå bebisen. Det är nog mer regel än undantag att barn blir svartsjuka när det plötsligt dyker upp konkurrens, men man kan ju alltid hoppas…

Kommentera