Avanai

Bära igen

  • 24 januari, 2012 08:04

Jag fick sluta bära Björn i sjal, för jag får inte plats att ha honom på framsidan längre och bär jag på ryggen går sjalen över magen och trycker. Därför har jag använt barnvagn när jag hämtar Björn på eftermiddagarna (på morgonen åker vi bil). Det har fungerat rätt bra, men är lite bökigt. Dels måste ju vagnen med i bilen på morgonen och parkeras utanför förskolan, och dels måste den ställas in i garaget när vi kommer hem.

Men i helgen testade jag FÖs nya bärsele som han fick i julklapp. Det är en ergonomisk sele av märket Pognae som man kan bära både på rygg och mage med. När man bär på ryggen är den precis som en ryggsäck med höftbälte, och lämnar magen mer eller mindre fri (trycker lite på undersidan av magen bara, eftersom man inte kan ha höftbältet hur långt ner som helst). Jag hade Björn i den när vi skulle ner till kvartersbutiken, och det gick jättebra! Passade på att testa bärjackan med ryggbärning, och det fungerade också alldeles utmärkt. Blir bara mer och mer nöjd med det köpet.

Igår testade jag den nya selen på väg hem från förskolan. Det gick hur bra som helst! Inget som gjorde ont, jag orkade utan problem (bara tio minuters promenad, men ändå…) även om jag var lite trött mot slutet. Det märks att det var ett tag sedan jag bar något tungt. Pognae-selen är otroligt mycket bekvämare än t ex Babybjörn-selen. Jag fick ont några timmar senare, vilket är ganska vanligt med foglossning. Av någon anledning reagerar musklerna med fördröjning när de blir överbelastade, men det är inte värre än att jag vågar prova idag igen. Jag är övertygad om att min foglossning till största delen beror på svaga muskler, så jag vill prova några dagar för att se om de blir starkare av att bära igen eller om jag får ge mig och vänta tills efter förlossningen.

(Ursäkta den dåliga bilden; min mobilkamera gillar inte dåligt ljus och det funkar ju inte med blixt i spegeln.)

Det var hur som helst jätteskönt att slippa barnvagnen, och jag har verkligen saknat att bära! Björn satt på min rygg och pratade, sjöngkrokodilsången, pekade på saker och klagade på att ena vanten satt för löst. Det blir ett helt annat samspel än när han sitter i en vagn (om än bakåtvänd) och jag inte hör vad han säger pga trafik etc.

Kommentera