Avanai

Babykläder

 • 3 februari, 2012 06:10

Jag fick en liten stund vid symaskinen när FÖ kom hem igår kväll och roade gnällspiken Björn. Det blev lite babykläder och ett par byxor till Björn:

En dregglis i molntyget från Gittes. Baksidan har tunn fleece som fuktspärr. Kolla in snygga overlocksömmen!

Byxor i storlek 56. Tyget är från Lilofant. Mönstret har jag gjort själv baserat på ett par Ottobre-shorts.

Det här är egentligen byxorna till Björns tomtedräkt som jag sydde precis innan jul. De blev lite för små, så jag klippte bort resåren och sydde på muddar för att göra dem längre. Velouren är från Myrins, mudden från Stoff och Stil, och mönstret från Ottobre.

5 Comments

 1. Andrea skriver:

  Vad mysiga byxorna ser ut!

 2. Li skriver:

  Fina brallor! Det är nästan så att man skulle vilja ha sig ett par sådana själv. Hm.. kanske inte de med stjärnor vid närmare eftertanke, för när jag ser dem på en vuxen person för min inre blick så kommer jag att tänka på den där märkliga självförsvarskursledaren i Napoleon Dynamite.

 3. Avanai skriver:

  Tack!
  Li: Honom har jag glömt, är nog dags att se om den filmen. Jag skulle nog tänka mer på clown om jag såg en vuxen i såna byxor, och det är otäckt så det räcker! Men funderar på att sy en tröja till mig själv i svart stjärntyg… återstår att se hur jag ser ut i en sån!

 4. Familjen Toad skriver:

  Alltså det här med overlock och grejer. Vad ska man ha för symaskin(er)? Är det dyrt? Jag har svärmors gamla vanliga men funderar på att fixa saker själv.

 5. Avanai skriver:

  Det räcker bra med en vanlig symaskin! Det overlocken gör är att den syr snyggare sömmar i elastiskt tyg. Den är också lite snabbare och klipper till kanterna samtidigt som man syr. Med en vanlig symaskin kan sömmarna ibland bli buckliga eller uttöjda när man syr i stretchiga tyger, vilket man oftast gör när man syr barnkläder. Men olika symaskiner har olika sorter av stretchsöm som oftast duger alldeles utmärkt, särskilt om man bara syr för eget bruk. Jag sydde i två år på en vanlig billig Singer och tycker det blev bra.

  En ny overlockmaskin kostar några tusen, så jag hade nog inte köpt en om jag inte fått tag i en begagnad till ett bra pris.

Kommentera