Avanai

Krokodilvantar 2.0

 • 6 februari, 2012 06:45

Björns stickade krokodilvantar är något för stora och sitter inte på så bra. Stickade vantar utan foder blir dessutom inte jättevarmt, så jag testade att sy ett par till honom istället.

De är sydda i fleece, med foder av flanell. Ögon och tänder är av filt. De är tjockare och lite klumpigare än de stickade vantarna, men sitter bättre och han verkar gilla de här också!

I helgen fick jag också färdigt en amnings/gravidtröja av en annan modell än de jag sytt tidigare. Jag köpte ett mönster från USA; Megan Nielsen, och är väldigt nöjd med det. Det var lättsytt och tröjan blev riktigt snygg! Trots importerat mönster och ganska dyrt tyg blir det ändå billigare att sy själv än att köpa.

Stjärntyget är från Lilofant, och det svarta tyget i ärmar och ”modesty panel”(under urringningen) är Stoff och Stils muddjersey. Det blev så bra att jag vill sy en till med en gång, men skulle gärna vilja se hur den här utställda modellen ser ut på en icke-gravid mage. Det borde kunna vara minst lika snyggt att ändra till normala mått. Man kan också lätt förlänga den till en klänning och testa med långa ärmar!

Möjligheterna är ändlösa… om man bara hade lite mer tyg…. Men än så länge har jag hållit mitt köpstopp som gäller till slutet av februari, och bara sytt av tyger jag har hemma. Kanske ska köpa lite fint tyg till mig själv som belöning sedan? Barntyger har jag i mängder, men inte mycket som passar till vuxenkläder.

4 Comments

 1. Li skriver:

  Fina vantar! Och vilken tröja!!! Du är skitsnygg! Fast lite huvudlös på just de bilderna.. ;-)

 2. Avanai skriver:

  Tack! Tog en bild inkl huvud först, men jag såg inte klok ut så det fick bli utan huvud :)

 3. Jenny skriver:

  Vilka häftiga vantar :)

 4. Linda skriver:

  Vilka underbara vantar!

Kommentera