Avanai

Tungt (gnällinlägg)

  • 13 februari, 2012 12:47

34 dagar kvar till bebis enligt babyappen längst upp till höger. Det känns att det börjar närma sig nu, och trots att jag blivit bortskämd med en lätt graviditet den här gången (bortsett från de första 3 månaderna) börjar det kännas lite motigt.

Inget fungerar riktigt som det ska. Hur jag än gör är magen i vägen, och Junior verkar älska att studsa mot bäckenbotten så att det sticker och skär. Förvärkarna gör visserligen inte ont än, men har blivit ordentligt starka och jag måste stanna upp lite i det jag gör när de kommer. Att samsova känns plötsligt inte lika mysigt längre när man inte kan ligga hur som helst och tar större plats än man är van vid. De senaste nätterna har jag varit uppe flera gånger för att ta novalucol mot halsbrännan, och varje dag är en känslig balansgång för att hitta rätta dosen katrinplommon/linfrön för att kompensera järntabletterna för att.. ja, ni vet. Gravidhungern har gått över i dålig matlust, pga av att maten helt enkelt inte får plats så att jag får halsbränna eller mår illa.

Björn har dessutom varit generös nog att skicka vidare sin förkylning, och att vara höggravid och sjuk samtidigt är inte någon jätterolig kombination. Elak hosta med magmuskler som inte sitter där de ska, och nätter som blir ännu bökigare pga förkylningen. I fredags fick jag stanna hemma från jobbet, inte för att jag egentligen var jättesjuk utan framför allt för att jag inte klarar av sömnbristen. Energin räcker inte; minsta lilla extra påfrestning så blir jag alldeles däckad. Hoppas det går över snart så jag orkar fortsätta röra på mig inför förlossningen. Det har ju gått så bra hittills; jag vill inte bli stillasittande och få ont nu när jag nästan är i mål!

 

 

Kommentera