Avanai

Åt det mer positiva hållet….

  • 14 februari, 2012 03:58

Vad mycket gnällinlägg det har blivit de senaste dagarna! Här kommer ett kolla-vad-jag-har-sytt-inlägg för att balansera lite.

En till amningstopp:

Samma mönster som sist, men den här gången gjorde jag den efter normala mått över magen så jag kan tyvärr inte prova den. Jag blev halvnöjd med den. Jag använde muddjersey som kantband runt halsen och urringningen, och som vanligt blev det inte riktigt bra. Däremot är jag väldigt glad över att jag lyckades sy rullfåll på ärmarna och nederkanten. Det blev jättesnyggt! Så bra att jag passade på att rullfålla två kjolar också när jag ändå var igång.

Tygerna är Deer från Znok, orange muddjersey från Stoff och Stil, och det vita tyget är från Stoff och Stils stuvhörna.

Det har även blivit några nya tygbindor. En fördel med overlocken är att man kan sy runt kanten utan att behöva vränga, så det går betydligt fortare.

De är sydda av manchester från Stoff och Stil, innerlagret är flanell från en gammal pyjamas, och de har en kärna av frotté från en slaktad handduk. Påsydda tryckknappar håller dem på plats.

Lite stickat har det också blivit. Benvärmare av ull:

De blev väldigt breda trots att jag minskade på mönstret lite, så de glider ner en del trots strumpbyxor under. Men de är underbart varma och gör så att man kan gå i kjol även i minusgrader.

Fuskpolo i acrylgarn:

Jag utgick från samma mönster som jag hade till Björns fuskpolo, men gjorde den bredare över axlarna och gjorde nederkanten rundad istället för rak. Jag hade tänkt att den framför allt skulle vara bra att ha när jag ska bära bebis i sjal framöver, men jag tror den blir för varm att ha till våren. Nu är den i alla fall alldeles lagom!

Allt är naturligtvis sytt och stickat av material jag hade hemma, så det passar bra in i februariutmaningen!

2 Comments

  1. Jenny skriver:

    Oj vad mycket du gjort :)

  2. Kaja skriver:

    Oj, vad du hinner! Gillade benvärmarna!

Kommentera