Avanai

Frustrerad

  • 18 februari, 2012 08:02

Björn tittar ganska mycket på DVD, och vi har hunnit samla ihop ett litet bibliotek av barnfilmer. Det är bra med DVD för vi har bra koll på vad han ser, men det finns en stor nackdel med dem. Det tar ju en evighet innan filmen äntligen startar!

Först ska det vara någon snutt för att göra reklam för produktionsbolaget. Den går inte att spola förbi. Sedan är det, på vissa skivor, en reklamfim mot piratkopiering. Varför har de det på en DVD-skiva som vi har köpt??? Det är som om man blir straffad för att man köper film, för laddar man ner slipper man sån skit. Den brukar heller inte gå att spola förbi. Sedan kommer det femtioelva reklamsnuttar för andra filmer från samma produktionsbolag, samt kommande filmer. De brukar tack och lov gå att trycka förbi, eller gå direkt till menyn. Så är det dags att välja språk, och sedan kan det komma YTTERLIGARE reklam för andra filmer!

När man äntligen kommer till menyn och kan välja ”spela filmen” måste de naturligtvis ha en ny signatursnutt för produktionsbolagen, ofta är flera inblandade och då måste de ha varsin. Sedan kan filmen börja, gärna med ett långt intro.

Ofta har Björn tröttnat och vill byta skiva innan vi ens kommer fram till filmen, vilket betyder att man måste gå igenom en himla massa väntande och spolande och tryckande bara för att sedan byta film innan den ens har börjat.

1 Comment

  1. Li skriver:

    Det är inte bara tvååringar som blir frustrerade över detta. Trettiotvååringar (snart iaf) blir det också. I synnerhet reklamen för att man inte ska piratkopiera eller ladda ner är vansinnigt irriterande. Precis som du säger, jag har ju redan köpt filmen! Det är så att man kan bli galen.

Kommentera