Avanai

Vidrigt

 • 22 februari, 2012 06:48

Ännu en trist sak med den här tiden på året, utöver vab-dagar och slaskväder, är all skit som kommer fram när snön smälter. Eller så låg den där innan snön kom, det är kanske mer troligt.

På väg hem igår fick jag ständigt hålla efter Björn så att han inte trampade i hundskit, plockade upp fimpar eller pillade på trasiga glasflaskor. Vad är det för fel på folk som bara slänger sitt skräp direkt på marken? Den vanliga vägen hem från förskolan är inte så illa, men igår hade han varit hos mormor och vägen hem gick utmed Mölndalsvägen och förbi en byggarbetsplats. Tydligen känns det mer ok för äckliga människor att slänga skräp där det redan är fult.

Vad jag inte förstår, utöver hur man kan vara så självisk att man tycker att någon annan ska plocka upp efter en, är hur man kan vilja ha det så i området där man bor eller jobbar? Jag antar att de här snuskhumrarna har vägarna förbi med någon slags regelbundenhet. Särskilt hundägarna går väl ut med sina hundar i närheten av där de bor? Tycker DE att det är ok med bajshögar utmed gångvägen? Tycker rökarna att det ser trevligt ut med fimpar på marken?

Björn var i alla fall nöjd, för han fick hoppa i vattenpöl, kladda med lera och kasta grus i vattnet. (Han har ingen jacka på sig eftersom han åkte på min rygg under bärjackan nästan hela vägen och bara var nere på marken en stund).

3 Comments

 1. Malin skriver:

  Nej, i alla fall denna hundägare, tycker inte det är ok med bajshögar längs promenadvägarna. Men jag måste säga att kommunerna inte gör det helt lätt för oss. Det är vanligen låååångt mellan papperskorgarna, och det påverkar ju också för alla som vill slänga vanligt skräp.

  • Avanai skriver:

   Malin: Jag kan förstå att det blir motigare att ta med sig skiten när det är långt till papperskorg, men man gör ju det ändå. I det här området finns det gott om papperskorgar, så då finns det inga ursäkter.

 2. Andrea skriver:

  Somliga verkar tro att om det är snö på marken så gör det att särskilt hundskit magiskt försvinner.

Kommentera