Avanai

Besiktning i vecka 37

 • 24 februari, 2012 10:01

Alla prover visade normalt den här gången också, även om järnvärdet hade sjunkit lite till. Hjärtljuden lät bra, och Junior ligger fortsatt med huvudet neråt men har fortfarande inte fixerat sig. Däremot hade magen inte växt; i alla fall inte på den ledden barnmorskan mäter (från blygdbenet till livmoderns topp). Hon sa att det inte behöver vara något problem. Vissa barn tar en paus i tillväxten, eller så kan magen ha växt på bredden istället, eller sjunkit längre ner. Men jag fick ändå en extra tid för mätning om en vecka, och har den inte växt då går vi vidare med ett ultraljud.

Trots barnmorskans försäkringar om att det inte behöver vara något fel är det ju svårt att inte bli orolig. Så länge Junior rör sig och pulsen är normal mår hen ju hyfsat bra, men varför växer hen inte?

4 Comments

 1. Andrea skriver:

  Jag har för mig att det var så för mig också när jag väntade S, att magen inte växte mellan ett par mätningar där i slutet. Den börjar väl sjunka runt v 36 någon gång, så jag tror det är rätt vanligt.

 2. Avanai skriver:

  Andrea: Hoppas det är så här också, att den bara har sjunkit! Jag tycker även att magen är bredare än när jag väntade Björn, men det är svårt att jämföra. Det är jobbigt när det är saker man inte kan påverka själv, utan bara kan vänta och hoppas att allt går bra.

 3. TuvaLiten skriver:

  Var själv inne på extra UL i tisdags då magmåttet inte växt något sen senast och därmed dippat en hel kurva. Men bebis verkade må bara bra och växte som den skulle. Tror det är ganska vanligt att magmåttet står stilla så här på sluttampen, bebis gräver sig djupare ner ;O) eller fyller upp på bredden i stället.
  Hoppas allt ser fint ut vid din nästa mätning.

  • Avanai skriver:

   TuvaLiten: Vad skönt att allt såg bra ut! Önskar bara jag slapp vänta en vecka på att få besked, det går ju bara inte att låta bli att oroa sig!

Kommentera