Avanai

Veckans resultat – och slut på februariutmaningen

 • 28 februari, 2012 06:33

Har samlat stick- och syalster i ett inlägg per vecka nu för att lätt kunna länka till det i februariutmaningen. Kanske kan vara bra i fortsättningen också? Eftersom det här inte är någon syblogg vet jag inte hur intresserade läsarna är av att se inlägg efter inlägg med kolla-vad-duktigt-jag-har-sytt/stickat?

Sista veckan på februariutmaningen har det i alla fall blivit ett par vantar till mig själv. De är stickade i ull/acrylblandning efter det här mönstret.

Jag tyckte färgerna blev jättehärliga och är väldigt stolt över att jag lyckades sticka mönstrat. Jag trodde det skulle vara jättesvårt, men det gick förvånansvärt bra även om jag var tvungen att repa upp och göra om lite här och var när det blev fel. Jag stickade dem lite för hårt, och antagligen med för smala stickor till det tjocka garnet, så de blev mindre än jag hade tänkt (jämför man med bilden i mönstret är mina betydligt mer långsmala). Men jag tänjde ut dem lite under blockningen och de passar precis. Det är också bra att de blev så hårt stickade, eftersom det gör dem tätare och varmare. För löst stickade vantar gör ingen nytta då Göteborgsvinterns blöta snålblåst går rakt igenom!

Att sticka mönstrat/flerfärgat har gett mersmak och jag ska leta rätt på några fler mönster på mönstrade vantar och strumpor!

Björns elefanttröja som blev lite för liten har fått en knäppningslist i muddtyg och tryckknappar och blivit en kofta istället. Här är före- och efterbild.

Tygerna är stuvbitar från Gittes, och mudden är från Stoff och Stil. Knäppningslisten blev inte jättesnygg, särskilt där den går över i halsmudden. Hade jag varit lite mer ambitiös hade jag sprättat upp halsmudden och sytt om allt i ett stycke, men det orkade jag inte. Nu är mina tryckknappar dessutom helt slut, så snart MÅSTE jag köpa lite nya sybehör!

Mer än så blir det nog inte förrän februari är slut! Jag har börjat klippa ut delar till en ryggsäck/skötväska, men det kommer att ta ett tag att sy den eftersom jag inte har något mönster utan hittar på lite allt eftersom. Då är det viktigt att ta det lugnt och tänka efter ordentligt så att man gör allt i rätt ordning och får det som man vill. Men den hade kunnat passa in i februariutmaningen om jag hade hunnit färdigt i tid, eftersom jag har tänkt att bara använda tyger jag har hemma, och har tagit dragkedjor, spännen och axelremmar från en slaktad gammal ryggsäck.

Det är lite trist att utmaningen är slut, för det har varit väldigt inspirerande att fundera över vad jag har hemma och vad jag kan sy av det. Det blir så tydligt då att jag faktiskt har väldigt mycket och inte alls måste springa och köpa nytt hela tiden, även om det är väldigt roligt. Jag tror också att man blir mer kreativ om man har begränsningar att ta hänsyn till. Men som belöning för en hel månad utan tyg/sybehör/garn-inköp får det nog bli en tur till Stoff och Stil och kanske till en garnaffär för lite nytt och roligt material!

3 Comments

 1. Familjen Toad skriver:

  Nä du skojar vad duktig du är! Wow!

  (och jag ser mer än gärna fler inlägg om dina alster)

 2. Familjen Toad skriver:

  Förresten, hur blir det på insidan när man stickar med fler färger så där?

 3. Avanai skriver:

  Tack! Det blir randigt på insidan, den tråd man för tillfället inte använder löper liksom med på insidan, och ibland blir det långa trådar som kan behöva fästas så att man inte trasslar in sig i dem när man tar på vantarna. Jag vet inte om det är rätt sätt, men jag tycker det blev bra. Mailar en bild till dig så får du se hur det ser ut!

Kommentera