Avanai

Underbara internet

 • 1 mars, 2012 04:07

Här finns en jättebra artikel skriven av skaparen till stickgruppen Stickcafe Online jag nyligen gått med i på Facebook. Den berättar lite om hur gruppen fungerar. Den påminner om sygruppen, förutom att sygruppen inte har några events utan fungerar mer som en gigantisk anslagstavla där man kan ställa frågor, lägga upp tips, få hjälp och uppmuntran och visa bilder på vad man har gjort.

Jag hade aldrig lyckats lära mig sy och sticka så snabbt som jag har gjort, eller haft så roligt längs vägen, utan de här grupperna. Varje dag haglar det in tips på allt från mönster till trevliga butiker både IRL och på internet, och folk berättar för varandra hur man gör olika kluriga moment och öser beröm över de som visar upp sina alster. Via sygruppen har jag dessutom varit på två syträffar och träffat andra tygnarkomaner på riktigt.

Övriga Facebook kan jag vara utan, det är i bästa fall ett sätt att hålla kontakt med vänner och i sämsta fall ett riktigt slöseri med tid där man uttråkat läser om vad folk man knappt känner har gjort under dagen… Men de här intressegrupperna inom ramen för Facebook är verkligen en skänk från ovan! Önskar jag kunde uttrycka det bättre, men det räcker med att länka till artikeln om Stickcafé Online så gör hon det åt mig.

2 Comments

 1. Familjen Toad skriver:

  Åh tack för tipset!

  ”och i sämsta fall ett riktigt slöseri med tid där man uttråkat läser om vad folk man knappt känner har gjort under dagen”

  Det var en stor anledning till att jag tog bort alla jag inte har kontakt med idag. Var riktigt skönt faktiskt, även om jag kände mig elak när jag gjorde det.

 2. Avanai skriver:

  Jag har också rensat ut en del, tror inte folk tar illa upp när man ändå inte har pratat med dem på evigheter!

Kommentera