Avanai

Svensk TV

  • 7 mars, 2012 08:01

Jag brukar undvika svenska tv-program, för de brukar vara så plågsamt dåliga. Antingen är det debatt- eller nu-ska-vi-avslöja-skurkar-program där människor får komma till tals som inte kan uppföra sig som folk, eller så är det flamsiga lekprogram eller ”musik”tävlingar. Eller jag-har-misslyckats-med-mitt-liv/pengar/vikt/barn-kom-och-hjälp-mig-program som man ska sitta och vara skadeglad åt.

Men det finns lysande undantag. Babel till exempel, som alltid gör mig alldeles lycklig och liksom hög på underbara boktips. De har hittills lyckats sätta precis rätt nivå mellan underhållande snack och pretto litteraturdiskussioner. Det ska bli jätteroligt att se hur den nya programledaren tar över Daniel Sjölins fallna mantel.

Ett annat är Landet Runt, som jag alltid trodde var ett tråkigt tantprogram. Men med programledaren som alltid ser ut och pratar som om han inte riktigt kan hålla sig för skratt, och låter som om allt han säger är ironiskt, kan det vara hysteriskt kul.

Men det bästa med svensk TV är SVT Play. För nu när Babel börjar igen har de ändrat sändningstiden till 22.15! Vad fan?! Tror de att det bara är vilda nattsuddare som är intresserade av litteratur? Vi trötta småbarnsföräldrar som stupar i säng kl tio, ska inte vi få se SVT:s bästa program?? Skandal är vad det är, men då är det tur att man kan se det på datorn.

Vad ska de hitta på härnäst? Landet Runt vid midnatt kanske?

2 Comments

  1. Li skriver:

    Svensk teve är nog något vi fått för våra synders skull.. Dvd:er vår belöning för att vi ångrar oss kanske? Men jag håller med om att Babel är bra! Likaså Kobra. Fast jag glömmer alltid bort att titta på dem.

  2. Avanai skriver:

    Li: Ja så kan det nog vara! Kobra har jag faktiskt inte sett, borde kanske göra det.

Kommentera