Avanai

Sytt sedan sist

  • 9 mars, 2012 07:23

En fördel med att gå hemma och vänta på bebis är att jag har mycket tid att sy. (En nackdel är att jag får ont i ryggen och har fått tillbaka lite av foglossningen av allt stillasittande…) De senaste dagarna har jag fått färdigt ett babyset som ska bli present till kompisar som ska få barn samtidigt som oss. Dregglis, vantar och mössa i lejontyget från Strömming, fodrat med vit velour:

Mönster på dregglisen har jag bytt till mig i sygruppen. Övriga mönster är mina egna.

Nya tygblöjor till junior, i nästa storlek (small). Lika bra att börja nu för man vet aldrig om man hinner sy när hen väl växer ur sina nyföddblöjor!

Alla tre är pocketblöjor efter mönster från Darling Diaper. Utsidan är PUL och insidan är bambuvelour. Velouren är så mjuk att man bara vill sitta och smeka den, och nästan önskar att man fick ha blöja själv. Alla tygerna är från Strömming.

Idag har jag tillbringat nästan hela dagen med att sy en vårjacka till Björn, efter mönster från Ottobre:

Jag syr sällan saker med så mycket detaljer, så det var kul som omväxling men också jobbigt med så mycket tidskrävande pill.

Tyget är dubbel fleece från Myrins. Jag har aldrig sett dubbel fleece förut, och var lite irriterad över att det var den enda gröna fleece de hade, eftersom jag skulle ha den till vantar och den var i tjockaste laget för det. Men den passar faktiskt riktigt bra till en jacka eftersom den är lite tjockare och dessutom gör att jackan ser fodrad ut fast den inte är det. Stjärntyget kommer från Lilofant.

Slutligen en gravid/amningsklänning. Jag tycker byxor är obekvämt så här på slutet, och bor i min enda gravidklänning så det behövdes verkligen en till. Den blev inte superbra, men den är rätt bekväm och jag lade till ett knytband runt midjan så att den förhoppningsvis ska sitta bra även efter att barnet är fött. Det lila tyget kommer från Myrins stuvhörna, och det blommiga från en privatperson.

Jag ska nog göra den lite kortare så att den slutar över knäna, men det kanske får vänta tills magen är borta så att jag vet hur den sitter då.

1 Comment

  1. Alice skriver:

    Wow! Det var verkligen mycket sytt. Fina grejer är det ju också. Du får sy dig ett par trosor i bambuvelour ;)

Kommentera