Avanai

Nyheter på lek?

  • 13 mars, 2012 06:21

Vad har hänt med Aktuellt?? Jag såg det igår vid nio, och först såg det ut ungefär som vanligt förutom den fåniga nya bakgrunden de har skaffat sig (vadå USA-komplex?). Men efter att ha kört vanliga nyheterna, vädret, lokalnyheterna, vädret igen (lokala vädret den här gången) fortsatte de med någon slags lightversion av nyheterna. Vet inte vad man annars ska kalla det, för de körde bland annat ett lååångt inslag om någons håriga armhåla, och ett om famlijeplanering i Bangladesh. Efter det kom en sammanfattning av nyheterna, och så vädret en gång till!

Det var som om de så gärna ville dra ut nyheterna till en hel timme bara för att TV4 gör det, men inte hade tillräckligt med innehåll för att fylla upp programmet (TV4 fyller ju halva sin nyhetstimme med reklam så det blir lättare för dem). Jag måste säga att det gav lite dåliga vibbar att se nyhetsuppläsare man hittills upplevt som seriösa och trovärdiga sitta och intervjua en bloggare om kroppsbehåring.

Och TV4:s nya nyhetskanal ”TV4 News” borde jag inte ens gå in på, men jag kan inte låta bli. Vadå News? Har de tänkt lansera programmet utomlands och vill förbereda med en internationellt gångbar titel? Dessutom kör de en remsa med lösryckta nyheter i form av enstaka meningar som ständigt rullar längst ner på skärmen. Vad är poängen med det? Det enda de uppnår är att man blir distraherad utan att egentligen ha fått reda på något alls.

Lägg av nu, både SVT och TV4, och gör nyheter på riktigt igen. Det börjar påminna om när TV3 försökte sig på nyhetssändningar, som gick ut på att en superpiffad modell satt och läste upp blaj i två minuter lite då och då. Tack och lov insåg de sitt misstag och lade ner försöket.

1 Comment

  1. Malin skriver:

    Tacka vet jag Rapport. Bättre nyhetsprogram på tv finns inte. :-)

Kommentera