Avanai

Trädhatarna

  • 21 mars, 2012 07:53

För några år sedan bestämde styrelsen i vår bostadsrättsförening att vi måste ta ner träden på baksidan av huset. Några av dem stod ganska nära huset, och det påstods att de orsakade algpåväxt på fasaden och balkongerna och dessutom kunde ramla över huset. Jag tyckte det var skitsnack och misstänker att det var pensionärerna på bottenvåningen som ville ha mer sol på balkongen. Träden var fantastiska gamla jättegranar och tallar; vid vår balkong hade vi en jättefin tallkrona som skuggade, skyddade mot både vind och trafikbuller och släppte små kottar på vår balkong. Att sitta och fika på balkongen bredvid tallen var nästan som att sitta i skogen.

Men trots mina protester (dåvarande ordföranden menade bland annat att träd minsann inte alls fungerar som bullerskydd för han är ljudtekniker och vet sånt) sågades träden ner. Lite senare renoverades fasaden för att bland annat åtgärda fuktskadorna som träden misstänktes ha bidragit till.

Skönt såhär efteråt då med facit i hand att vi inte längre riskerar någon algpåväxt på den sidan. Det hade ju varit hemskt tråkigt om vi fick alger på balkongerna igen. Särskilt nu när det inte finns några fler träd att ta ner.

Kommentera