Avanai

Gratisreklam

  • 21 mars, 2012 08:26

Jag skickade FÖ till Stoff och Stil igår för att köpa sytråd och en dragkedja, och blev väldigt besviken över det bemötande han fick. Personalen, som brukar vara trevlig och hjälpsam annars, var inte alls sugen på att hjälpa en vilsen man att hitta vad hans fru behöver utan tyckte att han kunde leta själv. Till slut fick han hjälp, men så gör man bara inte när man har en verksamhet som innefattar kontakt med kunder. I vintras sålde de dessutom plagierade tyger, och skyllde sedan på tryckeriet som tydligen hade lurat dem. Lite bättre koll än så tycker jag att en stor butikskedja borde ha på sina leverantörer…

Så jag vill slå ett slag för den bästa sybehörsaffär jag känner till, nämligen Bibbis Textil. Jag vet inte om den finns som fysisk butik, men webshoppen är otroligt välsorterad, har bra priser, suverän service och otroligt snabba leveranser. Det är inte ovanligt att man får sitt paket redan dagen efter att man har beställt.

På det stora hela tycker jag att mindre butiker, som drivs av en enskild person som brinner för sitt jobb, är mycket mer serviceinriktade och trevliga att ha att göra med. Numera köper jag nästan bara tyg från småbutiker på nätet, med undantag för enfärgat som sällan finns där i något vidare utbud. Garn köper jag i den lilla lokala butiken i Mölndal. Kedjor som Stoff och Stil kan kosta på sig att skrämma bort kunder, de får tillräckligt med folk ändå på grund av stora butiker, bra lägen, låga priser och att de kan lägga mycket pengar på marknadsföring. Småbutikerna däremot överlever bara på sitt goda rykte.

Här kommer några tips på bra tygbutiker om det är någon som är intresserad (främst barntyger). Det lönar sig att titta in lite då och då, eftersom de bara tar in några tyger i taget och de mest populära snabbt tar slut!

Tillägg: Skickade ett mail till Stoff och Stil och klagade på bemötandet, och fick ett bra svar där de ber om ursäkt och lovar att prata med sin personal.

Kommentera