Avanai

Mjölk

  • 27 mars, 2012 09:54

Vaknade i morse med genomblöt bebis i en pöl av mjölk, och början till mjölkstockning eftersom Vilda trots god aptit inte riktigt hänger med mjölkproduktionen. Tur att storebror kunde rycka in och lätta på trycket.

Storebror har det för övrigt ganska tufft just nu. Hade tänkt fortsätta nattamma honom om möjligt eftersom jag helst vill att han ska få sluta själv, men det blev snabbt ohållbart då bägge vill amma och ingen kan tänka sig att vänta. Jag får inte till någon bra ställning där båda kan amma någon längre stund samtidigt, så jag pratade med Björn om det igår kväll och förklarade att vi inte längre ammar på natten men att han får så mycket han vill på dagtid.

Han vaknade bara en gång under natten men blev då väldigt ledsen över att inte få amma. Han tjatade, grät, skrek, resignerade och försökte sova, och började sedan om. Men efter ett tag blev han gradvis lugnare och bökade runt efter en bra ställning tätt intill mig, innan han till slut lade sig i spjälsängen och somnade.

Jag har inget dåligt samvete, eftersom det känns nödvändigt att göra så här, men det känns fruktansvärt att behöva göra det. Han är fortfarande så liten och borde inte behöva få en så viktig källa till trygghet fråntagen sig. Det är hjärtskärande hur han försöker ligga så nära mig han bara kan och klappar och kramar för att försöka ersätta närheten han fick av amningen, och lika rörande att se att han verkligen anstränger sig för att göra mig till viljes och somna utan tutte.

 

Kommentera