Avanai

Nackdelar

  • 3 april, 2012 09:45

Igår var det inte ett dugg mysigt att syskonamma. Det är på det stora hela ganska bökigt, och gör rejält ont när de vill amma mycket utan några längre pauser emellan. Björn ammade i evigheters evighet igår kväll utan att somna, och Vilda fick inget bra grepp utan låg mest och viftade och gnällde och störde sin bror. Till slut lyckades Björn somna utan amning och jag kunde koncentrera mig på Vilda.

Jag vill gärna fortsätta, för att ge Björn så mycket trygghet och kärlek som möjligt nu när det är så stora förändringar i hans liv, men det är möjligt att vi måste plocka bort amningen även från nattningen i alla fall nu när Vilda ammar så mycket. Hon tycker inte att det är ok att vara med pappa medan jag nattar Björn.

Ska jag syskonamma fler barn någon gång ska jag se till att stora barnet kan nattas på andra sätt än genom amning, och förhoppningsvis vara mer förberedd på att även stora vill amma mycket!

Kommentera