Avanai

Blöjexem

 • 6 april, 2012 11:40

Vi blev lite tagna på sängen när Vilda fick blöjexem bara några dagar gammal. Björn hade aldrig några problem med det. Vi försöker byta blöja ofta, lufta och smörja med både bröstmjölk och Bepanthen, men det verkar inte bli bättre. Hon verkar konstigt nog inte så besvärad av det, men det ser hemskt ut. Än så länge är hon för liten för sina tygblöjor, men så fort hon växt i dem lite mer hoppas jag att de kan hjälpa. Någon som har några tips tills dess?

7 Comments

 1. MG skriver:

  Vi har aldrig haft svåra problem, men kanske Weledas zinkkräm funkar bättre än Bepanthen? Vi använder den när det blir irriterat. Första halvåret använde vi enbart bröstmjölk, ofta och ibland i ”flera lager” med lite torktid emellan. Och aldrig Pampers blöjor, har hört så illa om dem. Vi körde minsta stl Libero och sen Änglamark när han växt i dem (deras minsta är ganska stor även om den är från 3kg).
  Hoppas det blir bättre!

 2. Sagogrynet skriver:

  Stackare! Går det att ha henne blöjfri så mycket som möjligt?
  Om det sitter i vecken brukar det bli värre när hud ligger mot hud, då är det bra att riva remsor av ett luftigt tyg, tex gammal (ren) bomull eller lin och lägga i vecken så att det luftas ordentligt. Byt remsa ofta och håll torrt och rent.

  Och, som du säger, tvätta med bröstmjölk. :)

  Jag vet att Babyheaven har sålt mini-minitygblöjor… men jag vet inte om hon har några kvar. Kan vara värt att kolla upp.

  Kram!

 3. Avanai skriver:

  Tack för tipsen! Provade en tygblöja nu och den var inte så stor som jag trodde så hon kan nog ha en del av dem i alla fall. Skönt att ha lite fler tips att ta till om det inte hjälper!

 4. Familjen Toad skriver:

  Weledas zinksalva har fungerat bra för oss.

 5. Julia skriver:

  Jag har alltid föredragit Inotyolsalva framför Bepanten. Men lufta lufta lufta. Jag har rätt mycket plastad frotté hemma om du vill låna.
  Kram och glad påsk!

  • Avanai skriver:

   Julia: Lite plastad frotté skulle vara bra! Har du möjlighet att ta med till jobbet så kan jag hämta nästa vecka? Glad påsk!

 6. Julia skriver:

  Jepp! Consider it done!

Kommentera