Avanai

Sött men ändå inte

  • 8 april, 2012 08:55

Jul och påsk är de absolut bästa tidpunkterna för att vara sockerfri. När alla andra klagar över paltkoma och för mycket godis delar jag och Björn på ett paket pistagenötter från mitt påskägg och mår hur bra som helst. Utan sötsakerna orkar man dessutom äta mer god mat utan den där hemska övermätta känslan efteråt (det är framför allt sockret som orsakar den).

Med det sagt har jag faktiskt ätit tårta i år. Vi var hos pappa igår och han och sambon hade bakat sockerfri tårta sötad med stevia. Jag har inte använt stevia förut (undviker sötningsmedel eftersom det lätt blir för sött och även om det inte påverkar blodsockret kan den söta smaken fortfarande trigga sötsuget) men tårtan var väldigt god och lagom söt för något man äter vid speciella tillfällen.

Idag blir det påskmiddag hos mamma, och jag tar med mig LCHF-chokladtårta eftersom syrran är hängiven LCHF-are. Inte lika söt som tårtan igår eftersom den bara är sötad med några dadlar, men väldigt god med stark chokladsmak.

Glad påsk!

2 Comments

  1. Li skriver:

    Glad Påsk!

Kommentera