Avanai

Storebror

  • 12 april, 2012 06:42

Björn har hittills varit ungefär som vanligt trots allt nytt, men nu när Vilda är tre veckor börjar vi se något som skulle kunna vara en reaktion på att bli storebror. Han är fortfarande väldigt snäll och kärleksfull mot henne, vill klappa och krama och hålla henne, men det märks på hans humör i övrigt att allt inte är riktigt bra. Han beter sig som han brukar göra när han är riktigt trött, även när han har sovit bra. Då kan han pendla blixtsnabbt mellan sitt vanliga glada humör och olika grader av gråt- eller raserianfall. Han har också blivit väldigt svår att natta, vill gärna amma men somnar inte av det utan vill gå upp igen efter en stund.

Jag försöker ta det med ro, ha tålamod och vara så vänlig mot honom som möjligt även när han går en på nerverna. Nattningen får också lösa sig av sig själv, det har den gjort många gånger förut när han har haft krångliga perioder. Eftersom han bara går på förskolan 15 timmar i veckan nu, och börjar sent de dagar han går dit, är det inte hela världen om han är uppe sent på kvällarna ett tag.

Vilda har börjat ha något längre vakenperioder, men är fortfarande världens mest lätthanterliga bebis som äter och sover största delen av dygnet. Till skillnad från Björn när han var bebis kan hon ligga och sova ensam i soffan eller i sängen, och sover redan nu flera timmar i sträck flera gånger per dygn. Det gör att det blir en del tid över till storebror, vilket kanske är en anledning till att han än så länge klarat omställningen så bra.

Kommentera