Avanai

Blöjbyxor

  • 27 april, 2012 05:38

Blöjbyxorna jag stickade innan Vilda föddes är lite stora, så jag stickade en annan modell hon kan ha så länge. De här är väldigt enkla, både att sticka och använda. De ser ut som en timglasformad lapp som man viker om barnet och knyter fast. Jag var lite skeptisk innan, men de fungerar otroligt bra och håller helt tätt även när blöjan under (jag använder vikblöjor under ullbyxor) är ordentligt våt. Den är till och med bättre än engångsblöjor när det gäller att hålla tätt!

Mönstret har jag hittat på nätet, men den sidan verkar inte finnas kvar längre. Om någon vill ha det kan ni lämna en kommentar så mailar jag det. Garnet är ett medelgrovt obehandlat ullgarn jag hittade på rea, så de här byxorna var nästan gratis! Enda nackdelen är att en sån här blöja tar betydligt större plats än en engångsblöja, så framför allt bodys blir lätt för trånga.

2 Comments

  1. Eva Norén skriver:

    Hej! Vad fina saker du gör!
    Jag vill gärna ha beskrivning på de stickade blöjbyxorna.
    Hälsningar Eva Noren

Kommentera