Avanai

Underligt

 • 8 maj, 2012 07:48

Varje gång sportnyheterna kommer på TV slås jag av hur bisarrt det är att sport anses som en så viktig nationell angelägenhet att det ges plats i nyhetsprogrammen. Mitt emellan politik, krig, mord och ekonominyheter får man plötsligt se ett gäng människor som leker med en boll. Det finns ju redan en massa särskilda sportprogram, räcker inte det? Ska man visa sport på nyheterna kan man lika gärna redovisa vad som hänt i senaste dokusåpan eller dramaserien på TV, eller redovisa handlingen i en ny film.

3 Comments

 1. Li skriver:

  Jag kan förstå behovet av lite positiva, eller i alla fall mer lättsamma nyheter. De intressen som finns i samhället, som exempelvis sport, är en bra motvikt till allt elände. Men jag tycker att sporten tar väldigt stor plats i jämförelse med kulturnyheterna. Och med kultur menar jag inte bara så kallad finkultur. Sporten skulle vara mer berättigad till sitt utrymme om kultur fick lika mycket. Jag är trots allt för att det rapporteras om sådant som får människor att må bra.

 2. Pappa skriver:

  Jag störs av att vid många sportevenemang har SVT/SR råd att skicka ett antal medarbetare (för licenspengar!) till att bevaka dem, medan man har en korrespondent i Sydamerika och normalt bara en i Asien. Hörde just på Ekot hur Rolf Palmgren i Santiago rapporterade om en aktuell händelse i Brasilien.

  • Avanai skriver:

   Pappa: Ja vi hörde någon rapportera om Japan från New Delhi nu i helgen. Då är kanske resurserna på fel ställe :)

   Li: Håller med! Det finns absolut behov för något positivt i nyheterna, men det gärna kan vara mer mångsidigt och inte bara för de sportintresserade.

Kommentera