Avanai

Första försöket

  • 10 maj, 2012 12:49

Nu har jag hunnit testa pumpen vi lånade från sjukhuset. Den verkar vara lätt att använda och fungerar bra, men första försöket gick ändå inget vidare. Kroppen vet mycket väl skillnaden mellan bebis och pump, och har ingen lust att släppa ifrån sig mjölk till en plastgrej. Efter en lång stund hade jag fått ihop ungefär en matsked. Till slut fick jag lägga till Vilda (som ändå hade tröttnat på att vänta) till andra bröstet och då fick hon igång utdrivningsreflexen så att jag fick ihop någon deciliter.

Men det krångligaste är att man måste vara så noga med hygienen eftersom för tidigt födda och/eller sjuka barn ska ha mjölken. Pumpen ska diskas och kokas efter varje användning, och när man använder den måste händerna vara absolut rena. Tar man i något får man gå och tvätta händerna igen innan man tar i pumpen. Eftersom alla i det här hushållet är normalfriska är vi inte renligare än folk i allmänhet, och det är svårt att ställa om tanken till superhygien á la sjukhus.

Imorgon ska jag testa den när Björn är hemma. Det ska bli intressant att se om det går att få honom att hålla fingrarna borta. Kanske väntar tills han sover…

Kommentera