Avanai

Skavsår i öronen

  • 13 maj, 2012 08:58

Det går faktiskt ganska bra att skriva för hand. Jag har en skrivbok liggande vid soffan, och har börjat på en ny berättelse som känns väldigt lovande. Jag är hyfsat bra på att stänga ute t ex ljud från TV:n och kan skriva medan jag ammar eller sitter med Vilda i knät. Däremot skulle det gå väldigt mycket lättare utan någon som sitter bredvid och TJATAR HELA TIDEN!!!

Björn har blivit mycket mer verbal den senaste tiden, och jag börjar förstå vad folk menar när de pratar om skavsår i öronen. Det är omöjligt att koncentrera sig när han sitter och tjatar om att jag ska spola tillbaka till hans favoritscener, berättar om sina leksaker, och kommenterar allt som händer på TV. Han är väldigt intresserad av mitt och ditt nu, och sitter och går igenom varje föremål han ser. ”Den är mammas, den är också mammas, den är pappas…” Eller plockar upp en grej i taget och frågar ”Mammas bil?” och så ska jag svara nej. ”Pappas bil?” Nej. ”Bebis bil?” Nej. ”Björns bil?” Ja!! (jubel).

Visst är det roligt att han kan prata och göra sig förstådd, men Gud vad skönt det skulle vara att bara ha det tyst någon gång. Såg en liten bit av en film igår där Adam Sandler hade fått tag i en fjärrkontroll han kunde styra alla omkring sig med. Särskilt knappen med volymkontrollen kändes rätt lockande…   Igår kväll lämnade jag barnen hos pappan och gick ut på en halvtimmes promenad alldeles ensam. Det var otroligt skönt att få lite lugn och ro och få avsluta en tanke utan att bli avbruten, så det ska jag försöka göra oftare.

 

Kommentera