Avanai

Bakterie

  • 23 maj, 2012 01:22

Jag fick svar på proverna de tagit på min bröstmjölk idag, och där fanns en bakterie som gjorde att de inte kunde använda mjölken. Men det är inte kört än, utan jag fick rådet att koka pumpen 20 minuter varje gång istället för 5 som de sagt innan, och försöka igen. Just den bakterien är tydligen extra tålig, och har sporer som inte dör förrän efter 20 minuters kokning. Därför hjälper inte pastöriseringen heller, utan man måste ta kål på den innan den hamnar i mjölken.

Jag har tagit lite paus från pumpningen över Kristi Himmelfärd då vi var på landet, men imorgon är Björn på dagis så jag får lite lugn och ro hemma, och då ska jag koka pumpen och försöka igen. Jag har även några burkar mjölk från förra veckan i frysen, som jag ska lämna in och hoppas på det bästa.

Kommentera