Avanai

Produktiv dag

  • 29 maj, 2012 10:47

Inte ens halva dagen har gått, men jag har redan hunnit med en hel del. Efter att ha lämnat Björn på förskolan gick jag till BVC med Vilda. Hon har ökat i vikt enligt sin kurva den här gången, så jag behöver inte bekymra mig om det längre.

Jag sa till sköterskan att jag tycker man ska vara försiktig med att nämna ersättning så tidigt innan man vet om man faktiskt har ett problem med amningen. Hon tog till sig det, men menade också att många mammor behöver få höra att det finns ersättning och att det tvärtom kan vara väldigt stressande att sitta och kämpa med amningen utan att veta att det finns alternativ. Att ersättning kan göra barnet nöjt medan man löser eventuella amningsproblem. Det kan jag hålla med om, men i vårt fall där man har en tjock, frisk och glad bebis och en mamma som är inställd på att amma – och där det inte finns några tecken på faktiska problem – finns det ingen anledning att prata om ersättning alls.

Nu ska vi inte dit mer på en månad, och det känns jätteskönt. Med första barnet var det en trygghet att få gå ofta och kolla att allt var bra, men nu känns det rätt onödigt att springa och väga hela tiden.

Efter BVC tog vi fikapaus hemma, och sedan åkte vi in till stan och köpte begagnade barnkläder. Eftersom Vilda är född senare på året än Björn är alla sommarkläder från hans första sommar för stora för henne. Jag kan sy enstaka plagg, men ska jag sy allt hon behöver hinner hon växa ur dem innan jag blir klar! Jag shoppade loss och fick en hel kasse med kläder (inkl två par jeans till Björn) för 475 kr.

Jag älskar att köpa begagnat. Man får fina kläder av varierande ålder (och slipper därmed begränsas av säsongens mode) för en bråkdel av vad de nya kostade, med minimal miljöpåverkan och med eventuella kemikalier redan borttvättade. När det gäller barnkläder brukar det dessutom alltid gå att hitta flera fina plagg, till skillnad från begagnade vuxenkläder där man måste sålla bland drivor av tantkläder för att hitta något användbart.

Nu ska jag och Vilda sätta oss vid TV:n och beundra Dr Rush, och sedan ska jag ringa runt och leta efter cateringmat till dopet.

2 Comments

  1. Li skriver:

    Jag älskar också att handla second hand! Att gå i vanliga klädaffärer blir jag bara trött av.

Kommentera