Avanai

Uppäten

 • 8 juni, 2012 05:39

Nu är vi tillbaka från tre dagar på landet. Jag har hunnit få tre fästingar och är väldigt glad över min TBE-vaccination. Vilda verkar ha ärvt mitt välsmakande blod och har fått två myggbett. Ett av dem sitter på näsan och gör hela näsan röd så att hon ser ut som världens minsta alkis.

Jag undrar vad det beror på att vissa är mer populära bland blodsugande insekter än andra. FÖ får nästan aldrig insektsbett medan jag får mängder. Betyder det att även vampyrer tycker att jag smakar extra gott?

6 Comments

 1. Pappa skriver:

  Det beror på hur tjockhudad man är!

 2. Torunn skriver:

  Hej! Tack för en trevlig blogg :) Undrar bara om du har fått ta tbe-vaccination medan du ammar? Jag frågade på min vårdcentral när det var dags för mig att ”förnya” min tbe-vaccination förra året, och då sa de att de inte vaccinerade om man ammade. Jag ammar fortfarande min son som är 22 månader nu, men skulle egentligen vilja vaccinera mig. Kanske går det bra om barnet är större, det känns ju som de flesta råden om medicin och amning syftar till helammande bebisar och inte småbarn. Vad sa de på din vårdcentral? (Eller du kanske vaccinerade dig innan du fick barnen?)

  • Avanai skriver:

   Torunn: Jag fick mina första två sprutor förra året, när jag delammade Björn som då var runt 1,5 år. Då sa de att amningen inte spelade någon roll eftersom han också skulle vaccinera sig. Normalt vaccinerar man inte barn under 2 år, men eftersom vi har sommarstuga i ett riskområde tyckte de att fördelarna övervägde riskerna i hans fall.

   Tredje sprutan tog jag förra veckan, och då kallade sköterskan in läkaren för konsultation just för att jag ammar ett spädbarn. Han sa att i FASS står det att man ska väga fördelarna mot nackdelarna, och precis som med Björn tyckte han att fördelarna överväger. Med tanke på hur mycket fästingar jag brukar få håller jag med!

 3. Torunn skriver:

  Tack snälla för ditt svar! Nu har jag beställt en tid på min vc för vaccination. :)

 4. Karin skriver:

  Jag tror det. Det verkar ju finnas människor i olika smaker, jfr Edward (Twilight så klart): You’re my brand of heroin (om Bellas smak).
  Sååå skönt att läsa svamligt inlägg när man är så trött som jag efter oerhört misslyckad nattning (på tal om ditt tidigare (senare?) inlägg)

Kommentera