Avanai

För precis ett år sedan

  • 23 juli, 2012 06:01

För ett år sedan idag mådde jag illa när jag gick upp på morgonen och började misstänka att jag var gravid. Jag hade varit trött ett tag, men inte kopplat ihop det med att vi börjat försöka bli med barn igen. Vi hade ju precis börjat, inte kunde det väl ta sig så snabbt? Men när jag mådde illa nästa morgon också var jag säker, och berättade för en yrvaken FÖ när han gick upp att han skulle bli tvåbarnspappa till våren. Graviditetstestet som bekräftade var mest en formalitet.

Jag trodde att jag var i vecka 6, för det var då illamåendet började med Björn, men mödravårdscentralen räknade på min (oregelbundna) mens och kom fram till att jag var i vecka 10. Tur att det finns ultraljud som kunde bekräfta att jag hade rätt! När ska vården förstå att patienten känner sin kropp bättre än vad läkaren/sköterskan gör?

Kommentera