Avanai

Nojjigt

  • 17 juli, 2012 07:17

Varför är BVC så otroligt viktfixerade? Jag förstår att vikten är ett av de få sätt de har att mäta och dokumentera ett barns utveckling, men tycker ändå att det går lite till överdrift. Vid Vildas senaste besök bestämde vi att vi inte skulle boka någon mer tid över sommaren eftersom vi inte visste när vi skulle vara hemma, utan bokade nästa tid först i slutet av augusti i samband med Björns 2,5-årskontroll. Sköterskan tyckte att det var lite i längsta laget med 2 månader utan något besök, och uppmuntrade oss till att komma in bara för en vägning någon gång under sommaren. Är man på semester någon annanstans i Sverige kan man ju väga där istället, BVC finns ju överallt.

Men vi är lite rebelliska och gillar att leva farligt, så vi tänker inte väga ungen en enda gång på hela sommaren. Tycker det räcker att hon är så tjock att hon alltid växer ur sina kläder på bredden först.

2 Comments

  1. sara skriver:

    Oj, ja, det var lite nojigt tycker jag! Det är ju ändå andra barnet. Vår sköterska är inte nojig alls utan bokar in med ungefär två månaders mellanrum nu efter första halvåret. Vi har inte kunnat gå dit så mkt heller pga ständiga förkylningar så vi var nog inte där på tre månader. Fick ta 6 mån-läkarbesöket vid 8 månader t ex. :-)

    Så länge din dotter är rund och go och växer ur kläderna så ska det ju inte vara någon fara. :-)

  2. Julia skriver:

    Helt rätt, man känner ju på sig när barnet inte mår bra eller verkar som om hen inte får för mycket näring. Trams från bvc säger jag, rebel on!

Kommentera