Avanai

Äntligen

 • 18 augusti, 2012 12:55

Jag och FÖ har letat hus i ungefär 3 år. Drömmen har varit en gård på landet, som kombinerar utrymme, närhet till naturen, tystnad och ostördhet och egen skog för t. ex jakt. Tyvärr måste den också ligga på rimligt pendlingsavstånd från våra jobb och rymmas i vår budget. När barnen kom blev det också viktigt att den skulle vara i gott skick så att vi slapp ett renoveringsprojekt när vi har småbarn.

Vi har varit på massor med visningar, sett allt från fallfärdiga ruckel till svindyra drömhus och gått besegrade ur flera budgivningar. Till slut blev vi desperata nog att även titta på vanliga villor och börja prata om att köpa obebyggd skog och bygga själva. Men så hittade vi den till slut och skrev på kontraktet för några dagar sedan. En liten nybyggd skogsgård som passar oss perfekt, på lagom avstånd till civilisationen.

Jag kan inte tänka på något annat och räknar ner dagarna tills vi får flytta.Jag drömmer om att sitta på min altan och titta på fåglar, laga mat i mitt stora vackra kök, vakna på morgonen till tystnaden… Men mest av allt längtar jag efter att bara kunna öppna dörren och gå ut i skogen, eftersom den bokstavligen ligger precis runt knuten.

Under gårdsletandet har vi fått en hel del pessimistiska kommentarer och antydningar om att vår dröm är orealistisk. Jag är så glad nu att vi har vågat fortsätta jaga drömmen och orkat stå emot olyckskorparna. Nu kan de äta upp sina negativa kommentarer, och jag hoppas att det smakar riktigt jävla surt.

En bonus är att vi snart får gott om tillfällen att praktisera ett enklare liv, eftersom man blir utfattig av att köpa hus idag. Vi kommer inte att ha råd med mycket annat än att bo på vår vackra gård.

Men drömmen blev sann.

4 Comments

 1. Malin skriver:

  UNDERBART!!!!! GRATTIS!!!!!
  Men varför ens lyssna på olyckskorparna? Vi är alla så olika och bra är väl det, annars hade ni säkert blivit besegrade i denna budgivning också. :) de finns de som inte kan tänka sig att ta ett steg där det inte finns asfalt och sen finns det de som skyr den som pesten. Det skulle bli väldigt trångt i skogen om alla ville vara där och i alla fall jag vill ha den mer för mig själv. :)
  Men så kul detta är för er! Jag vet hur ni kämpat! Kram!

 2. Kerstin skriver:

  Ett varmt lycka till och kram till er alla!

 3. Loella skriver:

  Åh så härligt för er! Stort stort Grattis!!!
  Vilken lycka att ha naturen utanför knuten :)
  /PPD

 4. Li skriver:

  Jättegrattis till er! Det kunde ju inte ha blivit bättre. Jag tror att det kommer att passa er perfekt!

Kommentera