Avanai

Homestyling del 3

  • 5 september, 2012 01:25

Igår hade vi en stylist på besök för att få tips om hur vi kan få lägenheten att se ut som en mäklarannons. Hon tyckte att vi i stort sett skulle rensa ut alla våra saker och nästan alla våra möbler och ersätta med lite nytt bl a många nya lampor, ett finare köksbord, nya sängbord, mattor, tavlor…. Jag blev alldeles matt när jag lyssnade på allt hon tyckte vi behövde göra. Visst kan vi fixa det, men vilket jobb! Nu lutar det åt total homestyling istället, dvs att vi flyttar ut och stylistens firma inreder precis som de vill med sina egna möbler och saker.

När vi köpte den här lägenheten för 8 år sedan var den inte stylad, utan såg ut som ett helt vanligt om än prydligt och välstädat hem. Jag blir irriterad på att man nu förväntas antingen jobba ihjäl sig eller betala en firma för att bostaden ska se ut som ett hotellrum eller en IKEA-annons. Har folk ingen fantasi? Kan de inte se förbi våra möbler och grejer och föreställa sig hur de själva vill bo där?

Kommentera