Avanai

Stressat barn

  • 9 september, 2012 05:59

Vi har en vecka på oss att fixa och tömma lägenheten innan homestylingfirman kommer in och gör den fin till fotografering och visning. Det innebär att vi tillbringar all vår lediga tid med att packa, måla och bära ner möbler och grejer i garaget där de ska stå tills vi får tillgång till huset. Barnen har hittills tagit alla förändringar bra, men de senaste dagarna börjar Björn visa tecken på att tycka att det är jobbigt.

Han är känsligare, gråter högt och intensivt för småsaker, och hans vanligtvis ganska stora närhetsbehov har blivit nästan omättligt. Han beter sig också ”trotsigare” genom att göra saker han vet att han inte får, skrika, försöka slå sin lillasyster och annat som han i vanliga fall gör sällan eller aldrig.

Det har kommit smygande så det var först idag jag insåg att det kanske har med flytten att göra. Vi tycker ju också att det är jobbigt, men vi har gett oss in på det här frivilligt och vet vad vi gör. Vi kan trösta oss med att vi snart kommer att få vårt fina hus och att det är värt allt det jobbiga. Björn är bara här och nu och har ingen aning om varför vi plötsligt har vänt upp och ner på vårt hem.

Jag försöker prata med honom om det, och tycker att det hjälper lite. Jag ska försöka se till att han får vara lite mer med mormor och morfar framöver, för att få koppla av från röran här hemma och få lite normalt liv. Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Det han behöver mest är vår tid och uppmärksamhet, och det är det vi har svårast att ge honom just nu.

2 Comments

  1. Pappa skriver:

    Morfar kan sakert hjalpa till nar han ar hemma igen fran Mallorca.

  2. Avanai skriver:

    Pappa: Ja det skulle vara jättebra!

Kommentera