Avanai

BLW steg 1

  • 15 september, 2012 05:25

Vilda fyller 6 månader först om drygt en vecka, men jag har låtit henne smaka lite på fruktbitar för att hon ska få bekanta sig med smak och konsistenser innan hon börjar äta. Hon fattade mycket snabbare än jag hade väntat mig, och har faktiskt börjat äta en del istället för att bara leka med maten. Jag ger henne bara pyttelite och inte varje dag, samtidigt som jag håller koll på hennes mage, och än så länge verkar hon klara det bra. Björn fick problem med magen när vi började med smakportioner för tidigt, så vi är mer försiktiga den här gången.

Det som slår mig är hur enkelt det är med BLW. Jag ger henne en bit potatis, banan eller melon och så får hon sitta och äta själv. Varför satt vi och tragglade med sked och puréer till Björn när det är så mycket enklare att låta barnet äta själv? Visserligen äter hon med hela kroppen och måste tvättas och byta kläder efteråt, men kladdigt blir det ju även när man matar. Jag önskar att BVC kunde lära ut om plockmat istället för att låtsas som att puréer är det enda alternativet. Till och med Livsmedelsverket tipsar om att man kan ge plockmat istället!

Kommentera