Avanai

Ytligt

 • 1 oktober, 2012 06:52

Visningarna av lägenheten är över nu. Imorgon ska mäklaren ringa runt till alla som var där, och då börjar förhoppningsvis budgivningen.

En sak som återkommit gång på gång, både från mäklaren och från de som varit på visningarna, är klagomål på köket. Tydligen vill de att köket ska vara helt nytt för att lägenheten ska bli riktigt attraktiv. Under de senaste två åren har vi bytt golv, diskmaskin, spis, fläkt och kakel, samt målat väggar och skåpsluckor. Det enda som INTE är nytt är alltså själva skåpen och skåpsluckorna, som är i gott skick men en något gammaldags stil. Jag tycker de är jättefina och har aldrig kommit på tanken att byta ut dem. De är dessutom platsbyggda och är båda djupa och höga så att man får maximal förvaringsyta i ett annars väldigt litet kök.

Kylskåpet har också några år på nacken, men är ett helt vanligt kylskåp i bra skick och knappast någon antikvitet.

Det retar mig något otroligt att folk hänger upp sig på skåp. Hur svårt är det att köpa nya skåpsluckor om det nu är så förbannat viktigt? Istället gnäller de över att lägenheten är för dyr eftersom de ju måste lägga extra pengar på att byta kök. Ett fullt fungerande kök där det mesta redan är nytt… Är vi de enda på Göteborgsområdets lägenhetsmarknad som tycker att man kan behålla fina, fungerande grejer även om de inte är det allra senaste?

4 Comments

 1. Kerstin skriver:

  Jag blir också förbannad över att folk skall ha sprillans nya kök. Förstår inte vad som hänt i vårt samhälle. Vi lagar mindre mat hemma än någonsin förr, ändå är det matprogram i varenda kanal och som sagt, köken ska vara tip top. Uppenbarligen den nya statussymbolen.

  • Avanai skriver:

   Kerstin: Ja det måste ju handla om status eftersom det uppenbarligen inte har något med funktion eller kvalitet att göra.

   Li: Smart sagt! Kanske folk tänker mer på vad andra ska tycka om ens hem än på hur man har tänkt använda det.

 2. Li skriver:

  Konsumtion tycks vara vår tids religion. Jag tycker det är sorgligt att vi har så dålig självkänsla, så låg uppfattning om vårt värde att vi måste omge oss av splitter nya, glänsande ting för att känna att vår tillvaro duger. Om vårt hem är vår borg borde det vara betryggande att den är väl beprövad av en annan familj och visat sig hålla precis som den är.

 3. Mollan skriver:

  Jättekonstigt! Mina föräldrar har lagt ett antal tio-tusenlappar på att måla alla tak vita, alla väggar i ljusa färger osv… För att höja utgångspriset med flera hundra tusen. Sjukt! Å säkert kommer de som köpt det ändå ändra sen till en egen touch- snacka om resursslöseri…!!

Kommentera