Avanai

TGIF

 • 2 november, 2012 06:23

Det har varit mycket den här veckan. I tisdags var vi en sväng till lägenheten för att flyttstäda lite mer (mycket var redan gjort sedan innan). I onsdags var jag på jobbet för att hålla ett kort föredrag; ett projekt som inklusive bussresor och lämning av Björn hos mormor tog hela dagen.

För att komma till jobbet måste jag åka genom Göteborg. Det var länge sedan jag var i stan nu, och jag har verkligen inte saknat det. Jag har helt gått in i föräldraledighetens lugna tempo, där allt sker på barnens villkor och ingenting kan stressas fram. Effektivitet är bara att glömma när man ska ha två barn med sig på allting, så det kändes som om jag skulle bli omkullsprungen när jag klev av för att byta vid Brunnsparken och plötsligt hamnade mitt bland alla supereffektiva jäktade stadsmänniskor som alla skulle någonstans med snabba steg. Men som tröst såg jag Henrik Kruusval (som är programledare för Landet Runt) på bussen ut till Lindholmen. Jag älskar Landet Runt och tycker att han är jätterolig. Han lyckas till och med få inslagen i Västnytt där han är med att bli roliga. Han borde få vara programledare för allting, alltid.

På väg hem hade det hunnit bli mörkt, så vi fick chansen att pröva hur det är att gå hem i mörkret. Sista kilometern saknar helt belysning, men det var inte så farligt som jag trodde. Det finns bara en väg, så det är ingen risk att man går vilse, och jag hade varit smart nog att ta med reflexvästar så att vi skulle synas om det kom en bil.

Igår var det mer flyttstädning, tog också nästan hela dagen. Idag ska vi träffa köparna igen och skriva över lägenheten på dem (och få pengarna!). Det ska bli jätteskönt att vara helt och hållet av med den.

3 Comments

 1. Malin skriver:

  Jag rekommenderar att ha en pannlampa i jackfickan. Mycket praktiskt när man promenerar i mörkret. Se till att den har en rödljusinställning, tror de flesta har det, om man inte helt vill sabba sitt mörkerseende men känner att man behöver lite extra ljus när man går är den röda lampan jättebra. :-)

  • Avanai skriver:

   Tack för tipset, pannlampor står på inköpslistan! Liksom rejäla vandringskängor. Har du några tips på bra kängor? Det är ganska blött i marken häromkring så de måste ju tåla en del, blir lite jobbigt i längden att hela tiden gå i gummistövlar!

 2. Malin skriver:

  Meindl har bra vandrarkängor tycker jag. Med goretexlager. Men man måste ta hand om dem och smörja upp dem ordentligt med jämna mellanrum, speciellt om man går mycket i blött och lerigt, för annars torkar skinnet ut och de börjar läcka.
  Jag gissar att skogen runt er ser ut som den runt mig och faktum är att kängorna inte alltid räcker till eftersom de inte är så höga och det är vanligen enklare att hö ett par bra höga stövlar än att tassa runt pölarna i kängor. :-) Å andra sidan är kängorna alltid varmare…

Kommentera