Avanai

Handarbetslördag – benvärmare till sjalbarn

  • 3 november, 2012 06:02

Vildas byxor glider gärna upp när jag bär henne så att det blir en glipa mellan byxorna och tossorna. Jag stickade ett par superenkla benvärmare för att dels åtgärda problemet och dels minska risken att tossorna ramlar av. Här kommer en beskrivning om någon vill ha likadana. De passar på Vilda som är 7 månader och ganska tjock.

Lägg upp 30 maskor av ett ganska grovt garn (jag använde Svarta Fårets raggsocksgarn som rekommenderar stickor 5 1/2) på strumpstickor. Börja med stickstorlek 4, sticka resår (1 rm, 1 am) ca 2 cm. Byt till storlek 5 och fortsätt med resåren tills benvärmaren blir lagom lång för barnets ben. Vildas är 12-13 cm långa. Maska av alla utom 5 maskor. Fortsätt sticka dessa (slätstickning fram och tillbaka) till en tamp som räcker runt foten. På Vildas benvärmare är den ca 13 cm lång, men mät på barnet så att det passar. Maska av och sy fast tampens lösa ände i benvärmarens andra sida så det blir en ögla för foten. Gör likadant med andra benvärmaren. Klart!

Vill man kan man såklart göra benvärmare hur fina som helst med färger, mönster och annat, men jag ville bara ha dem färdiga snabbt så att jag kunde använda dem, och de här går verkligen snabbt att sticka!

Kommentera