Avanai

Handarbetslördag – syträff!

  • 17 november, 2012 08:23

Jag har missat flera syträffar under hösten, har faktiskt inte varit på någon sedan i somras, men nu är det äntligen dags igen! Jag och Vilda gav oss av tillsammans med två symaskiner och två fulla kassar med tyg och sybehör plus mat och Vildas grejer.

Att Vilda var med var nog en bidragande faktor till att det inte blev så mycket sytt som på tidigare träffar. Hon kan sitta och leka för sig själv på golvet, men bara en stund i taget. Sova gör hon i min famn, särskilt när det är folk och liv och rörelse. Det går att sy med bebis i famnen, men det går inte fort.

Mina barn, särskilt Vilda, tappar sin mössa stup i kvarten, och det är inte alltid man hinner upptäcka det i tid för att leta reda på den igen. Därför blev det några extramössor:

Alla fyra är sydda i jersey och fodrade med fleece. Mönster från Ottobre.

Jag hann också sy en doppresent till grannens pojke som döps i morgon. Den tog större delen av dagen.

Raglantröja med knäppning i raglansömmen, och muddbyxor med fuskfickor. Båda är efter Ottobremönster som jag har gjort om lite. Lejontyget kommer från Strömming, och den bruna jerseyn och gula mudden från Stoff och Stil.

När jag var klar försökte jag sy ihop delarna till Vildas overall som jag börjat på tidigare i veckan. Men när jag skulle sy ihop ytterlagret och fodret upptäckte jag att de inte alls stämde överens. Fodret såg ut att vara flera storlekar mindre, så det måste jag göra om från början. Fattar inte hur det gick till, för jag har sytt flera fodrade overaller och har aldrig stött på något liknande. Jag hade inte mönstret med mig, så jag fick lägga undan overallen och börja på något annat. Jag hann klippa ut en ny väska till Björn (den gamla har gått sönder) och sy applikationen med hans namn på, innan Vilda började bli riktigt trött på syträff och det blev dags att åka hem.

Kommentera