Avanai

Färdiginskolad

  • 23 november, 2012 07:25

Igår lämnade jag Björn direkt istället för att komma in och stanna en stund. Han var lite hängig, men grät inte, och när vi hade sagt hejdå följde han lugnt efter favoritfröken (de kallar faktiskt sig själva för fröken) in och började leka. Jag hämtade honom en timme tidigare, men från och med nästa vecka är inskolningen över och han kommer att gå ordinarie tider (5 timmar 3 dagar i veckan). Idag och på måndag är vi lediga.

Vilken skillnad det är mellan småbarnsavdelning och äldrebarnsavdelning! Småbarnsavdelningen är mer barnpassning eftersom det är från ett år och det finns gränser för hur mycket struktur man kan få med dem. De äldre barnen har helt andra rutiner och krav på sig, t ex att städa upp efter leken och sitta lugnt ner på samlingen. Jag är förvånad över hur lugnt det är trots att de är så många (22 barn på 3 lärare). Det blir stor skillnad också när det finns barn så stora som 5 år, som kan visa och inspirera de små. Björn är bland de yngsta, och vi var lite tveksamma om vi verkligen skulle ha honom bland stora barn, men nu är jag glad att vi bestämde det. Det syns så tydligt på honom hur han tänker och tar in allting personalen och de andra barnen gör, och försöker lära sig och förstå. Han verkar än så länge trivas jättebra, och pratar mycket om förskolan och alla sina vänner.

Imorgon har vi inflyttningsfest, så om det är lite tystare än vanligt här så är det för att vi har fullt upp. Det blir till exempel ingen handarbetslördag imorgon, för jag har inte hunnit sy något och all stickning jag håller på med nu ska bli julklappar och är hemlig!

Kommentera