Avanai

Sockerfri jul – saffranspannkaka

  • 3 december, 2012 09:16

I år tänker jag inte skriva så strukturerat om sockerfri jul som jag gjorde förra året, utan mer när andan faller på.

Något jag tänkt testa ett tag är sockerfri saffranspannkaka. Jag gillar saffran, och lussekatter är en av få saker jag saknar. Man kan få saffranssmak på te eller ha saffran i mat, men det blir aldrig den där intensiva saffranssmaken som finns i lussekatterna.

Jag använde ett recept i Ernsts julbok, och bytte ut sockret mot några dadlar som jag mixade tillsammans med lite av vätskan (3 dadlar till ett recept med 1 kg risgrynsgröt). I övrigt följde jag receptet.

Resultatet blev riktigt bra! Mycket saffranssmak och lagom sött. Fast jag måste säga att det blev lite lite tråkigt. Jag har vant mig vid att äta frukt eller raw food-godis (som består av frukt och nötter) som smakar mycket mer än vanliga sötsaker. Saffranspannkakan består till stor del av risgrynsgröt, som inte smakar så mycket i sig. Jag funderar på att testa en gång till och använda rårisgrynsgröt och tillsätta lite torkade aprikoser och mandel för att få en lite intressantare smak.

Kommentera