Avanai

Handarbetslördag – mer julpyssel

  • 8 december, 2012 02:44

Julklappstillverkning pågår för fullt, men jag har hunnit med några andra grejer också. Brödkorg och servetter till julbordet:

Det mönstrade tyget i både brödkorgen och servetterna kommer från Stoff och Stil. Korgen är även sydd av rött linne och ett mellanlägg av fleece för att göra den stabilare. Det vita tyget i servetterna är mormorslakan. Mönstren är mina egna.

Jag håller på att sy en tomtedräkt till Vilda, men jag måste köpa dragkedja innan jag kan göra färdigt den. Även hennes fleeceoverall ligger halvfärdig i väntan på dragkedja.

Jag och Björn behövde något att göra igår eftersom det var 16 minusgrader och vi ville hålla oss inne. Björn är lite besatt av pepparkaksformar, men eftersom jag inte vill ge honom pepparkakor gjorde vi trolldegsfigurer istället. Han har äntligen blivit stor nog att vara med och pyssla själv istället för att bara titta på vad jag gör, så det var riktigt roligt. När vi hade gjort figurer tog vi paus medan de torkade i ugnen. Sedan målade vi dem med vattenfärg.

Kommentera