Avanai

Byggarbetarna som försvann

  • 6 augusti, 2010 08:08

I våras påbörjades renovering av tomten runt vårt hus. Det skulle först dräneras runt huset, och sedan skulle hela uteplatsen inklusive parkeringsplatser göras om. Det var lite jobbigt eftersom de alltid måste börja jobba kl sju och då köra de bullrigaste maskinerna innan de tog en lång rast och sedan slutade tidigt på eftermiddagen. Surt när man varit vaken med bebisen och vill sova ikapp lite på morgonen. Sedan var vi tvungna att flytta på bilen eftersom de skulle gräva upp och asfaltera om utanför garagen. Jag vet inte hur många veckor vi hade bilen på en kompis parkeringsplats några kvarter bort. Men det var ju bara att hålla ut, för det skulle bli jättefint när det blev klart! Nya gräsmattor, nya rabatter, ny grillplats med murad grill, nya cykelställ, nya gångvägar och lampor. Vecka 24 skulle allting vara färdigt.

Vecka 25 dök det upp en lapp i porten där det stod att på grund av orsaker utanför entreprenörens kontroll skulle arbetet bli fördröjt och skulle istället vara klart senaste vecka 28. De var här och jobbade några dagar vecka 28, sedan dess har vi inte sett röken av dem. Vad är det för vecka nu? 31? Mycket är klart, men långt ifrån allt. Det ser fortfarande till viss del ut som en byggplats, men verktygen, maskinerna och redskapsförråden är borta. Ska bli intressant att se om byggarbetarna dyker upp igen och i så fall när.

Kommentera