Avanai

Handarbetslördag – tomtekläder

  • 15 december, 2012 11:56

Det var ju luciafirande på dagis i torsdags, och då var jag tvungen att skynda på lite med barnens tomtedräkter. Jag hade tänkt ha dem färdiga till jul och tygbitarna låg utklippta men var inte ihopsydda. Tack och lov hade barnen den goda smaken att sova en stund på onsdagen, så att jag hann färdigt. Det blev ganska slarvigt sytt tyvärr, men de duger för att göra ungarna julfina i några dagar.

Den här bilden har de flesta redan sett, för den hade jag uppe på Facebook, men jag tycker den är så himla rolig så jag använder den till att även illustrera de färdiga tomtekläderna här:

Jag tog den på morgonen innan vi skulle iväg till dagis, då båda var rätt trötta och griniga.

Mönster: Ottobremönster som jag har modifierat mer eller mindre. Vildas dräkt är en overall med huva och knappar hela vägen ner till halva ena benet. Björn har en munkjacka med tryckknappar och muddbyxor.

Material: Nästan alltihop är av en röd jersey från Stoff och Stils fyndhylla, men det räckte inte riktigt hela vägen så Björns byxor är velour som kommer från en tygaffär i Skövde (vet tyvärr inte vad den heter, men måste ta reda på det för deras velour är helt fantastisk!) Muddar och kantband är Stoff och Stils vita muddjersey. Tofsar på luvorna har jag gjort av garn.

Kommentera