Avanai

Handarbetslördag – jättevarm mössa

  • 15 december, 2012 12:05

Min islandsmössa som jag stickade i höstas är för det mesta ganska varm, men om det är riktigt kallt eller blåser räcker den inte till. Jag har sneglat avundsjukt på Vildas fleecefodrade mössa som hon fick av sin farmor i Reykjavik och länge tänkt att jag ska sticka en liknande till mig.

Vildas mössa:

Min mössa:

Jag hade bara vitt och grått av det här garnet, så den blev tyvärr inte lika färgglad som Vildas. När den var färdigstickad ritade jag av den på en bit fleece, sydde ihop och sydde fast i mössan. Sedan sydde jag runt kanten med ett lila garn för att dels göra kanten snyggare och dels liva upp mössan med lite färg.

Idag har jag invigt den på skogspromenad i blötsnö, och den är både jättevarm och vattentät, precis som jag ville ha den!

Mönster: Ur boken ”Knitting with Icelandic Wool”

Material: Alafoss Lopi, naturvit.

Kommentera