Avanai

Handarbetslördag – syträff

  • 4 januari, 2013 07:34

Vildas overall som legat halvfärdig i evigheter blev äntligen klar i mellandagarna. När man väl får tummen ur och får sytt den där jäkla dragkedjan går resten rätt snabbt.

Mönster: Ottobre
Material: Stuvbit av fleece från Myrins. Foder, dragkedja och muddar från Stoff och Stil.
Den blev jättefin, men man ska inte låta det dra ut för mycket på tiden när man syr babykläder. Den här passar precis nu, så hon kommer att växa ur den väldigt snart.

Igår var det dags för syträff igen. Barnen behövde kläder, så jag hade varit superorganiserad och klippt ut delar i förväg och sorterat dem i påsar så att det bara var att ta fram och sy. Det lönade sig, och jag hann klart med en hel del:

Tröjor till Björn:

Mönster: Ottobre
Material: Stoff och Stil, samt några tyger jag fått i present och inte vet var de kom ifrån. Det svart/vitrandiga tyget är från Myrins.
Jag tycker de blev jättefina, men av någon anledning blev de väldigt långa. Det är ju inget problem, de passar lika bra ändå. Det var roligt att leka med färgkombinationer och olika tyger.

Byxor till Vilda:

Mönster: Ottobre
Material: presenttyg. Mudd från Stoff och Stil.
Jag blev jättenöjd med de här, och om de sitter bra på henne ska jag absolut sy fler! Det är bara två tygbitar och väldigt enkelt att sy. Enligt mönstret ska det vara resår i midjan, men jag tycker det är svårt att få den lagom tajt så jag brukar byta ut resåren mot mudd.

Hängslebyxor till Vilda:

Mönster: Ottobre
Material: Stuvbit och muddjersey från Stoff och Stil.
De här blev lite konstiga; jättestora och väldigt lösa i passformen. De ser ut som något en tecknad figur i ett barnprogram skulle kunna ha på sig. Jag tror att tyget jag valde är för stretchigt för det mönstret. Jag vill gärna ha hängslebyxor till henne, för de brukar sitta bra och är lite extra varma, men nästa gång provar jag nog ett annat mönster.

Slutligen fick jag färdigt en klänning till grannens dotter. Jag började på den i mellandagarna men fick inte till överdelen (lejontyget) bra. Det skulle vara kuvertringning i halsen, men den blev skev och ärmsömmen blev bucklig. Jag sprättade upp det och klippte till en ny överdel som utgick från ett vanligt t-shirtmönster istället. Det blev mycket bättre!

Mönster: modifierat från Ottobre
Material: Lejontyget är från Strömming och den bruna jerseyn och mudden från Stoff och Stil.

2 Comments

  1. Alice BraLLan skriver:

    Vilken produktion! Bra jobbat. Och de är så fina dina små barn. (Och för övrigt så har vi en TREåring här hemma med, galet vad man får träna på tålamod)

  2. Avanai skriver:

    Tack Alice!

Kommentera